Steungroep La Luz

De groep Nijmegen steunt sinds 2009 de mensenrechtengroep La Luz in Masaya (Nicaragua) met raad en daad. Ook hier geldt: dankzij een geldelijke bijdrage kan de mensenrechtengroep algemeen promotiemateriaal (zoals folders, banners en visitekaartjes) uitbrengen, zodat La Luz zich als een professionele organisatie kan profileren en mensen met een handicap nog beter op hun mensenrechten wijzen. 

Nicaragua is een van de armste landen van het westelijk halfrond. Een groep die het extra moeilijk heeft zijn de mensen met een handicap. Voor gehandicapten is het niet alleen extra moeilijk om een inkomen te verdienen –onder andere door gebrek aan opleiding en slechte mobiliteit– maar ook komen ze in hun leven veel sociale barrieres tegen. Er bestaat wetgeving waarin gelijke behandeling voor gehandicapten geregeld wordt, maar in de praktijk is de situatie van veel gehandicapten erbarmelijk.


Deze alleenstaande moeder heeft twee gehandicapte kinderen. Er zijn geen opvangmogelijkheden voor gehandicapte kinderen in Nicaragua. Zeker niet voor de arme gezinnen. Om toch een inkomen te kunnen verdienen verkoopt ze cd’s en dvd’s op straat en neemt haar kind mee.

12 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Amnesty Nijmegen

Twitter

Dubbel Facebook

facebook-eigenlogo

facebook vrouwengroepamnestynijmegen

 

Dit zijn wij

amnestynijmegen3

Amnesty International Nijmegen draagt d.m.v. (eigen) acties haar steentje bij aan de bewustwording en de naleving van de mensenrechten.

Login Form